marți, 12 aprilie 2011

Ce simplu rezolvam problema lui Dumnezeu....

      Dumnezeu "moare" la un simplu calcul de-al nostru .
      Haideţi să luăm două adevăruri despre om:  nu este perfect si greseste cel putin o data in viata intr-un calcul matematic. Este posibil? Daca se dovedeste a fi gresit ce se intampla - il inviem inapoi pe Dumnezeu? Sofismul este cel care se bazează pe logică până la extremă, adică nu ţine cont şi de alte aspecte ce ţin de background. Iar daca nu se tine cont de context este foarte greu de combatut. Exemplu clasic: "Cand plouă se formează bălţi pe stradă - este o constatare. Sunt bălţi pe stradă înseamnă că plouă- este o concluzie."  Dacă s-ar ţine cont de context poate că ar fi mai uşor să depistezi că acele bălţi s-au format de la spălătoria auto de peste drum:)
     Dar haideţi să gândim puţin... dacă Dumnezeu e omnipotent - poate să facă să nu vrea niciodată să nu existe? Societatea postmodernă are alergie la afirmaţii absolute şi chiar la Absolut. Acest calcul doreşte să "creeze dezbinare" între atributele lui Dumnezeu. Omnipotenţa nu lucrează împotriva existenţei lui Dumnezeu sau a eternităţii lui Dumnezeu, sau a dragostei, imuabilităţii (neschimbabil), sau bunătăţii lui Dumnezeu. Isus Cristos spunea că o casă dezbinată împotriva ei însăşi este distrusă. Duhul de dezbinare nu are loc între atributele, calităţile sau caracteristicile lui Dumnezeu.

Un comentariu:

  1. Daca Dumnezeu nu alege sa nu existe nu inseamna ca El nu poate face acest lucru. Nu tot ceea ce poate face Dumnezeu si implineste... de exemplu El ar putea sa il trasneasca instantaneu pe acela care a emis ideea din clip, dar El alege sa aiba rabdare pana la Judecata Viitoare.

    RăspundețiȘtergere