luni, 11 aprilie 2011

Cerul...

     Privind la linia de orizont, în care cerul parcă se uneşte cu pământul, se naşte dorinţa de a ajunge locul acela, se naşte speranţa pentru o lume perfectă. Insă atunci când descoperim că este imposibil să ajungem la acea unire a cerului cu pământul apare o dezamagire tainică. Am auzit odată pe cineva spunând că atunci când era mic credea că cerul este ca un capac peste pământ, pentru ca oamenii să fie ţinuţi închişi aici.
     Biblia vorbeşte despre viaţa veşnică, rai, cer, etc. Haideţi să găsim împreună textele din Scriptură care vorbesc despre cer în sensul amintit, adică nu ca firmament ci ca locul veşnic în care este prezenţa lui Dumnezeu. Deci, texte biblice despre cer, definiţii ale cerului, descrieri ale cerului... Nu puţini oameni intreabă de aceste lucruri, de la copiii care şi-au pierdut părinţii, adolescenţii exploratori, tinerii care doresc argumente şi dovezi, adulţii care doresc o altă viaţă şi bătrânii care se întreabă încotro se duc din această lume.
    Fiind cu gîndul la cele veşnice, nu la cele de pe pământ,, vom ţine ispitele la o parte; gândindu-ne la locul de răsplătire vom găsi motivaţia de a trăi curat şi adâncindu-ne în Cuvânt vom găsi puterea de a învinge ispitele. Sunt puţine momentele în care cerul s-a deschis, mai puţine cele în care cerul s-a unit cu pământul dar haideţi totuşi să explorăm împreună acest subiect atât de legat de inima noastră. Cineva spunea odată la un act de botez că momentul în care nu vor mai exista oameni care să se boteze cerul se va închide. Deci, cerul e un loc minunat, plin de har şi slavă?

Un comentariu:

  1. Geneza 28:10
    Iacov a plecat din Beer-Şeba şi şi-a luat drumul spre Haran.
    Osea 12.12; Fapt 7.2;
    Geneza 28:11
    A ajuns într-un loc unde a rămas peste noapte, căci asfinţise soarele. A luat o piatră de acolo, a pus-o căpătâi şi s-a culcat în locul acela.
    Geneza 28:12
    Şi a visat o scară rezemată de pământ, al cărei vârf ajungea până la cer. Îngerii lui Dumnezeu se suiau şi se coborau pe scara aceea.
    Gen 41.1; Iov 33.15; Ioan 1.51; Evr 1.14;
    Geneza 28:13
    Şi Domnul stătea deasupra ei şi zicea: „Eu sunt Domnul Dumnezeul tatălui tău, Avraam, şi Dumnezeul lui Isaac.” Pământul pe care eşti culcat ţi-l voi da ţie şi seminţei tale.
    Gen 35.1; Gen 48.3; Gen 26.24; Gen 13.15; Gen 35.12;
    Geneza 28:14
    Sămânţa ta va fi ca pulberea pământului; te vei întinde la apus şi la răsărit, la miazănoapte şi la miazăzi; şi toate familiile pământului vor fi binecuvântate în tine şi în sămânţa ta.
    Gen 13.16; Gen 13.14; Deut 12.20;
    Geneza 28:15
    Iată, Eu sunt cu tine; te voi păzi pretutindeni pe unde vei merge şi te voi aduce înapoi în ţara aceasta; căci nu te voi părăsi, până nu voi împlini ce-ţi spun.”

    Matei 17:5
    Pe când vorbea el încă, iată că i-a acoperit un nor luminos cu umbra lui. Şi din nor s-a auzit un glas care zicea: „Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea Mea: de El să ascultaţi!”

    Cerul se deschide atunci cand coboara Dumnezeu cu prezenta Lui in inima unui om.

    RăspundețiȘtergere