sâmbătă, 16 aprilie 2011

Părtăşia în familie...

     Părtăşia în familie este o virtute creştină sau este o poruncă din Scripturi? Există în Biblie porunci, învăţături sau cazuri care vorbesc despre părtăşia în familie? Când m-am botezat îmi doream aşa de mult să stau cu cineva din familia mea să putem să ne rugăm, să citim din Scriptură, să cântăm împreună, să medităm la bucuriile veşnice care se află înaintea tronului de har şi îndurare a lui Dumnezeu.

     Puritanii au fost oameni care au hotărât să ducă o viaţă în ascultare de Cuvântul lui Dumnezeu. Ei sunt consideraţi ca fiind aceia care au dăruit Angliei - Familia. Philip Spener este cel care a iniţiat mişcarea pietistă în cadrul bisericii reformate din Germania. Pietiştii au dezvoltat şi au răspândit grupurile de casă, grupurile de studiu biblic. Desigur, ele sunt practici din vremuri străvechi însă ei le-au accentuat în viaţa lor ca discipline spirituale.

    Vremurile in care trăim sunt deosebit de grele, oamenii sunt aglomeraţi, nu mai au timp de nici de stat la masă împreună cu familia, de un timp de recreere împreună dar de un timp de părtăşie...


   Lucrurile care dorim să le discutăm sunt următoarele: Texte biblice (dacă sunt), principii, obstacole şi binecuvântările legate de timpul de părtăşie în familie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu